En 2020, davant de la situació de crisis sanitària, vam patir de no poder dur a terme el projecte “Compromís de Consum Responsable de les escoles” que des de fa tres anys realitzem en col·laboració amb la Xarxa CooperaSec i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, però finalment ho hem pogut realitzar gràcies a un diàleg constant amb les escoles.

A més s’ha afegit la participació d’una nova escola. i arran de les limitacions per visitar tot l’edifici escolar, necessàries per respectar els grups bombolla, hem tingut la idea de visitar els horts de la Font Trobada, així que podem considerar que en aquest any tan difícil hem avançat.

Abans que tot hem profunditzat sobre la situació de crisis ambiental global i del nostre entorn més directe i amb esperit crític l’alumnat, amb el nostre acompanyament, ha valorat com es podrien millorar els consums d’aigua, energia, materials, aliments i tenir espais més saludables i més verds a l’escola.

Hem descobert que és molt important utilitzar embolcalls reutilitzables per l’esmorzar, si no amb els residus generats en un any a l’ora del pati podríem omplir fins al sostre tota una aula, que quan sortim de les classes fa falta apagar els llums, i per això cada grup han anomenat un/a responsable energètic, hem posat plantes a les classes i hem fet cartells per motivar tota la comunitat escolar a posar el seu granet de sorra per un món millor i moltes altres coses!

Com dèiem, per primera vegada hem visitat els horts de la Font Trobada – https://fonttrobada.wordpress.com/. Els horts de la Font Trobada són uns horts comunitaris meravellosos que es troben a la muntanya de Montjuïc i tenen la sort de gaudir d’una font d’aigua natural. Hi ha unes 110 petites parcel·les que cadascú cultiva a la seva manera amb la condició de no utilitzar cap químic. Es fomenta la biodiversitat i es practica el compostatge de les restes orgàniques.
Amb l’alumnat i el professorat de les escoles visitants, a part de gaudir del benestar i pau que emana aquest espai, també hem tingut l’oportunitat de profunditzar en el cicle de l’aigua, la pol·linització, el compostatge, la biodiversitat des de la vivència d’aquestes realitats.

Hem vist, que ara més que mai, que les criatures són el futur!!!

Tornar a notícies