Aquest juliol hem tornat a omplir la plaça del Sortidor de veïns i veïnes al voltant d’un meravellós sopar d’aprofitament!

Amb aquesta iniciativa hem tornat a demostrar que es llença massa menjar, aliments que encara es poden aprofitar i que poden formar part d’àpats originals i boníssims.
L’activitat ha estat organitzada per @somlaclau , @espigadoras i @ccelsortidor i amb la col·laboració indispensable de 60 persones voluntàries.

Entre totes hem espigolat als comerços del barri i elaborat els diferents plats.
Les xifres parlen per si soles, només amb aquesta acció hem recuperat: 56kg de pa, 59kg de verdures per la paella, 100kg de fruita, 114kg de verdures, 3kg de seitan i tofu i 10kg de pollastre i ossos. Increïble!

Tots aquests aliments espigolats s’han transformat en 150 menús saludables formats per: gaspatxo de nectarina; amanida verda; panzanella; humus de llenties; babaganoush; paella mixta; saltejat de verdures, tofu i seitan i postres variats.

Volem agrair la seva participació a tots els comerços del barri i a la resta d’entitats que han col·laborat: @cooperasec@bonavoluntat@placomunitaripoblesec, La Seca, @radioactius@ateneulabase@hortsec_bcn@consell_de_cent@mesquecures@espigoladors, Radars, @cra_poblesec@biciclot@boodavillepermaculture i Poble-sec Feminista.

Volem continuar treballant perquè cada cop més persones prenguin consciència de la importància de l’aprofitament alimentari i de les conseqüències del malbaratament. Perquè creiem que iniciatives com aquesta són clau per impulsar la sobirania alimentària, demostrar que l’impacte zero és possible i avançar cap a l’economia circular… Seguim!

Tornar a notícies