Acció pel clima des de les comunitats educatives cap al barri del Poble Sec

Aquest nou projecte té con objectiu realitzar un Mapatge comunitari i participatiu de les bones pràctiques que impulsen la Transició Ecosocial al Poble Sec i individuar quines més accions hauríem d’implementar per tenir un barri resilient de cara a la crisi ambiental.

L’estem realitzant conjuntament amb CooperaSec http://cooperasec.barripoblesec.org  i Transductores https://transductores.info/ en el marc de les subvencions pel clima de l’Ajuntament de Barcelona.

El primer pas ha sigut una investigació per identificar les entitats, iniciatives, espais verds que ens ajuden a reaccionar de cara al canvi climàtic i a la crisi ambiental. En aquest procés ens acompanya la comunitat educativa de l’escola Tres Pins, on l’alumnat dóna la seva mirada crítica respecte a les iniciatives més emblemàtiques i al desembre serà el protagonista d’una cercavila, per donar a conèixer el mapa i aquestes iniciatives.
El dissabte 2 d’octubre, en el marc de la III Fira de l’ESSS del Poble-sec, de 12 a 14h, a la plaça del Sortidor, farem un taller de mapatge obert a tota la ciutadania per individuar de forma comunitària els punts forts i dèbils del nostre barri respecte a la Transició Ecosocial.
El mapa que obtindrem estarà vinculat al mapa de Barcelona+Sostenible https://www.bcnsostenible.cat/ca/web/explora, i estarà a disposició de tota la ciutadania en format físic i virtual.

La metodologia del projecte es posarà a disposició per reproduir-la en altres barris.

En les fotos les nenes i nenes de Tres Pins estan visitant de manera activa algunes bones pràctiques que fan part del projecte com el TrocaSec, el CRA, Espigadoras, Carbón Vivo, els jardinets del Poble-sec, CooperaSec i SomlaClau

#acciópelclima

Tornar a notícies