A SomlaClau oferim serveis d’assessorament, conscienciació i empoderament cap a la Transició Ecosocial, el Consum Responsable i l’Ecologia Urbana, per promoure la posada en pràctica d’aquests valors en la quotidianitat de les persones i senzillament viure millor amb menys.

Per això impulsem l’eficiència energètica, l’aprofitament alimentari, l’autoproducció, la permacultura i el bon ús dels recursos en general, amb processos que afavoreixen el poder popular i el sentit de comunitat.

Certificacions de la sostenibilitat dels edificis

Amb la metodologia VERDE, assessorem i donem una valoració del grau de sostenibilitat aconseguit per un edifici en base a 47 criteris que valoren el confort obtingut i l’impacte que genera un edifici al llarg del seu cicle de vida.

“Cuinem el canvi”: sobirania alimentària i agroecologia

Fem tallers, xerrades i activitats comunitàries on parlem de sobirania alimentària i agroecologia: posem en pràctica l’aprofitament alimentari, l’autoproducció, l’ús d’herbes silvestres, la realització de conserves i molt més!

“Compromís de Consum Responsable de les escoles”

En col·laboració amb la Xarxa CooperaSec, acompanyem les comunitats educatives, liderades pel jovent, en un procés de conscienciació cap a la sostenibilitat, per generar canvis concrets en les escoles i en els hàbits familiars.

Assessorament en Consum Responsable

Fem acompanyament en forma d’assessoria per incorporar hàbits de consum responsable de l’energia, els materials, l’aigua i els aliments. Està dirigit a entitats de l’ESS, petits comerços, empreses privades, escoles i equipaments municipals.

Xerrades de conscienciació sobre Consum Responsable

A les xerrades parlem de l’actual emergència ambiental i les possibles solucions, transmetent, prioritàriament, motivació i eines per reduir la petjada ecològica en l’ús dels edificis, l’alimentació i la mobilitat.

Tallers sobre Consum Responsable a les escoles

Parlem amb l’alumnat sobre com buscar solucions a l’emergència climàtica, aportem propostes de consum responsable i li donem la possibilitat de compartir les seves idees sobre com assumir nous hàbits de sostenibilitat en la seva quotidianitat.