SomlaClau va néixer per promoure la transició ecosocial de la ciutat i per dotar-la de resiliència de cara a la emergència climàtica.

Al 2014 vam realitzar les primeres activitats per difondre l’arquitectura sostenible, la bioconstrucció i l’ús de les energies renovables.

Ara, a SomlaClau ens dediquem a l’edificació sostenible, al consum responsable, l’agroecologia, l’aprofitament alimentari, la cuina sostenible i de resiliència, l’autoproducció, i la permacultura, buscant integrar-ho tot i així generar una comunitat que contribueixi a la construcció d’una societat més resilient i feliç.

La fundadora de SomlaClau és la Chiara, una arquitecta italiana especialitzada en certificacions de sostenibilitat d’edificis, amb passió personal per l’aprofitament alimentari, l’agroecologia, l’autoproducció i la permacultura.

Tot el que aprèn amb la pràctica ho comparteix en els assessoraments, certificacions, tallers, xerrades, projectes de sensibilització i empoderament que oferim, amb el desig de contribuir a millorar la vida de les persones.

Altres companyes de SomlaClau

Poc a poc s’hi han afegit moltes altres persones que comparteixen la mateixa missió, fins que, al 2018, ens vam constituir com a associació. Algunes d’aquestes persones són la Tamara, la Carol, la Silvia i la Justine, que sempre estan a la primera línia del desenvolupament de qualsevol dels nostres projectes.

La Mar, que dona poesia a la comunicació. La Begoña, que ens il·lumina amb la seva saviesa i sentit comú. En Jef, que amb la seva gran experiència, s’ocupa dels números. En Xavi, el nostre administratiu de capçalera… I moltes altres persones que s’ofereixen voluntàries per donar suport en moments d’activitat més intensa.